Proprietatile orgonului

Care sunt legile dupa care se ghideaza energia orgonica


Energia orgonica, forta creatoare in natura, nu este o forma de electromagnetism si nici de materie, dar este fundamentala in existenta amandurora. Este energia specifica vietii, dar viata este doar una din manifestarile ei. Cercetarile de pana acum sunt partiale si fragmentate in majoritatea aspectelor si fara indoiala ca in unele cazuri sunt eronate. Oricum, o imagine de ansamblu despre ce este energia orgonica si cum functioneaza aceasta rezulta din cercetarea lui Reich. Urmatoarele 10 proprietati ale energiei orgonice au fost deduse de Reich (student al lui Freud).

1. Nu are masa. Energia orgonica nu are inertie sau masa. Acesta este unul din motivele pentru care masurarea acesteia este atat de dificila folosind tehnici conventionale.
2. Este prezenta peste tot. Energia orgonica umple toate spatiile. Este prezenta in diferita procente sau concentratii dar nu lipseste de nicaieri. Este prezenta pana si in vid, fie ca e in spatiu sau in atmosfera.
3. Reprezinta mediul pentru fenomenul electromagnetic si gravitational. Ca si eterul, energia orgonica este substratul pentru cele mai fundamentale fenomene naturale. Este mediul in care lumina se misca si  campurile electromagnetice si gravitationale exercita forte.
4. Este in continua miscare. Miscarea continua a energiei orgonice poate fi observata in conditii specifice. Exista cel putin 2 tipuri de miscare caracteristica, una pulsatorie  sau alternarea dintre miscarea expansiva si contractie si una de curgere, de-a lungul unui traseu curb.
5. Contrazice legea entropiei! Energia orgonica este atrasa catre concentratiile de energie orgonica. Spre deosebire de electricitate, care tot timpul manifesta o directia de la un potential inalt la unul scazut, energia orgonica curge de la un potential scazut catre unul inalt! Intr-un sistem termic in care energia externa nu este nici adaugata si nici scoasa, caldura este pierduta de catre obiecte calzi sau materiale si absorbite de catre obiecte reci pana cand totul in sistem are aceeasi temperatura.
6. Se grupeaza in unitati care sunt forta activitatii creatoare. Aceste unitati pot fi fiinte vii sau nevii.
7. Materia este creata din ea.\
8. Este responsabila pentru viata.
9. Canale separate de curgere a energiei orgonice pot fi atrase unul catre celalalt.
10. Poate fi manipulata si controlata de catre aparate orgonice.