Triskelion

Istoria din spatele simbolului Celtic triskelion

Vechii celți aveau multe simboluri, multe dintre ele se învârteau în jurul unei teme care folosea cifra trei.
Semnificația simbolului celtic triskelion este o trinitate de teme precum: Mintea, corpul, spiritul, de exemplu.
Există alte semnificații pentru fiecare dintre cele trei ramuri ale triskelionului.

Aflati mai jos istoria și semnificația simbolului triskelion.

Pe scurt, simbolul celtic al triskelionului se referă la competiție și progresul omului.
Termenul grecesc triskelion înseamnă literalmente „cu trei picioare” și, în mod adecvat, acest semn arată foarte mult ca trei picioare care aleargă.
Simbolul celtic al triskelionului (denumit și triskele, triquetra sau fylfot) are două componente majore ale simbolismului: acțiune și pasivă.
Simbolul în sine pare să fie în acțiune. Se pare că este în mișcare. De fapt, Manxul (stema pentru Insula Man) este în esență un triskelion, dar spiralele sunt picioare.
Aceste picioare par că aleargă. Deci, unde joacă acțiunea și elementele pasive în acest simbol?
Acțiunea pe care o investim în utilizarea acestui simbol trebuie să fie atentă, deoarece reacția este un răspuns al universului.
Pasivul este capacitatea noastră de a ne așeza, de a avea încredere, de a crede, de a avea credință că drumul nostru ne va fi clar și cunoscut.
Este un concept minunat. Acestea sunt necesare pentru a tango ... ei bine ... cel puțin în mod ideal.
Unii dintre noi ne putem deschide calea cu acțiunile noastre și ne putem realiza destul de puțin. Dar, într-adevăr, este nevoie de un echilibru armonic și de o utilizare conștientă a energiei pasive și active pentru a realiza lucruri mărețe. Celții știau asta. Au înțeles că sunt responsabili pentru cultivarea culturilor, construirea adăposturilor, îngrijirea animalelor, vânatul, protejarea teritoriului. Ei s-au poziționat în mod intenționat pentru condiții avantajoase. Erau pregătiți să culeagă recompensele muncii lor. Vechii celți au înțeles, de asemenea, că și credința este legată de acțiune. Ei au mulțumit, au dat devoțiuni, și-au sacrificat și au onorat zeitățile. Ei și-au căutat în mod activ puterile superioare și au așteptat rezultatele. Dacă toate acestea nu sunt o mulțime de acțiune, nu știu ce este.
Deci, ce zici de pasiv? Pasiv vine când am ajuns în vârful muntelui. Toată lumea știe că mersul la vale este mai ușor. Același concept cu celții. Ei au folosit partea pasivă a simbolului celtic triskelion care înseamnă: Bucurându-se de recoltă, comunicând cu natura, bucurându-se de pace în clan, etc. Aspectul pasiv al acestui simbol celtic joacă, de asemenea, un rol important în credință. După cum sa menționat, orice formă de rugăciune (fie că este meditație, afirmații, devoții, ritualuri etc.) este activă. Încrederea este pasivă. Ai încredere în puterea noastră superioară. Aveți încredere că întrebările noastre vor primi răspuns. Aveți încredere că munca noastră grea va da roade. Credința se bazează atât pe căutare, cât și pe restul, și asta demonstrează elegant triskelionul. Ce este minunat la acest simbol este că este, de asemenea, de trei ori. Ca atare, semnificațiile sale sunt o treime a înțelepciunii 
 
Lasand la o parte aceasta descriere, este interesant de vazut faptul ca cifra 3 a fost folosita si in basmele noastre pentru a realiza lucruri de magie.
Greuceanu se dete de trei ori peste cap si se facu un porumbel, Greuceanu numaidecat se dete iarasi de trei ori peste cap si se făcu o musca si intra în camara zmeilor si lista de exemple poate continua).
Din punct de vedere energetic, triskelion are un potential foarte ridicat, apa energizata cu un triskelion sub ea, se structureaza sub forma de glob de lumina.
 
 
triskelion-1
triskelion-2